středa, srpna 24, 2011

Albeř 2011

Vždy si říkám, že je to neuvěřitelné jak ten rok rychle utekl. A vždy si nepamatuji nic, co se stalo na předešlé Albeři, proto je dobré alespoň něco sepsat.

Nedělě
Hospoda je pořád stejně hnusná, ale má nezapomenutelnou atmosféru. Nejlehčí večer za posledních x let a nejvíce hadrových panáků??? Vítáme nové posily Váca a Valentýn. Štreka do tábora je pořád stejně dlouhá.

Pondělí
Hned po ránu drsný trénink! Někdo nepřišel, někdo přišel, ale neudržel. Odpolední cyklovýlet se ruší kvůli nepřízni počasí. Odpoledne se mění v siestu a po druhé večeři u Bobase dopíjení Honzi „Dumm-dumm“ Dumka u okýnka za přispění kytar staříků.

Úterý
Hned po ránu drsný trénink! Všichni přišli J. Holous si vzal dobrovolně službu (je to od něj hezké). Odpoledne lehkých 52 km v místních kopcích s jedním pivíčkem v Rudolci. Nikdo se neztratil což se dá přičíst jedině zázraku. Večer přijíždí čerstvý Zbirák, naštěstí bez sil po prodělané viróze.

Středa
Celodenní cyklovýlet na Třeboňsko. Ač jsme si nedokázali představit, že vydržíme 100 km v sedle po předchozím výletu, tak se to celkem dalo zvládnout. Výborný oběd v rybárně v Třeboni. Vracíme se Peršlágem a první v táboře Holous hned v závěsu Medvíd. Ostatní jsou saláti. Na tachometru 95 km. Večer přijíždí čerstvý Ferda a oznamuje nám, že je na své 25 Albeři. Chce prý slyšet i od nás na jaké jsme Albeři J. V průběhu večera jsme zjistili, že Ráca je robot a jede pouze na Staropramen Lemon. Radši mu je zabavujeme a doufáme v jeho brzkou deaktivaci.

Čtvrtek
Hned po ránu drsný trénink! Všichni přišli J. Odpoledne turnájek v dlouhých deblech, ani nevim kdo vyhrál. Po dlouhých deblech výzva v Nové Bystřici na golfové akademii, vyhrál Lůďa. Medvíd dal jako jediný Par, což oběma flightům připomněl večer v hospodě.
Losování čtyřek nám sestavilo krásné týmy pro letošní turnaj. Na první pohled není vidět žádný favorit. Jen Monika rozhýbala burzu a její akcie na lodičky závratně stoupaly. Dostavil se i majitel sítě chudenických restauračních zařízení MC’Meloun a zahrál nám na kytaru. Holous si vyslechl svou oblíbenou píseň na kytaru (kterou kdysi složil Gambit) a jal se trestat velkým rumem, aktéři zdrhají oknem.

Horáci, Horáci, už nemáš co na práci
sedíme u stolu, rum pijeme pospolu

Valentýn zaplatil nováčkovskou daň a prohrál 8 střižeb v řadě.

Pátek
Rozjíždí se čtyřky. Kdejaký favorit hned po ránu žere antuku a smutně šilhá k vodárně. Zhruba v půl dvanácté zalil místní kurty vytrvalý déšť, který hned po obědě ustanul. Nedá se nic dělat, musí se hrát i po dvou plzních nebo dvou guláších. Strach z lodiček vybičuje mužstva k hektickým výkonům. Déšť opět přerušuje bitvy a rozuzlení nechává na sobotní dopoledne. Po pátku by leckdo vsadil na Malinu, Rácu, Křídlo nebo Zbiráka. Do lodiček to má nahnuté Monika, Rohlík, Medvíd, Ferda, Holous, David a Béla. Nejvíc k smíchu je MC’Meloun J. Večer si necháváme ujít slavnou romskou kapelu Guločar a zůstáváme u okénka. Jistý nejmenovaný majitel restauračního zařízení kvituje pohodlnost laviček u okénka, prý by se na nich klidně vyspal J.

Sobota
Boje pokračují. Medvíd po dvou strhujících výkonech proti Kádovi a Křidlu uniká z lodiček. Holous se také zachraňuje, poté co rozdrtil vyčpělého Malinu. Monika poráží Lůďu a je také zachráněná. David se nechytl ani druhý den a potvrdil hrozbu pádla. Lodičky si nakonec zajedou Rohlík (Alena), David, Ferda (Honzin).

Rozjíždí se čtvrtfinále:

Zbirák vs Lůďa
MC’Meloun přichází v dece a ve svetru jako do boxerského ringu. Zbirák cítí snadný postup do semifinále a Lůďa plánuje klidné odpoledne na golfu. Rozcvička vypadá na jasnou záležitost pro Zbiráka. Píská zkušený arbitr Noťas. Hra začíná ve vlažném tempu, pak však Meloun sundavá svetr a drtí zbiráka v poli, na smeči i kecama. Zbirák není schopen se ze ztráty prvního setu vzpamatovat a Lůďa ho poráží 2:0.

Káda vs. Ráca
Tady jsem měl zpravodaje jen na poslední tři míče. Ráca vyhrál překvapivě první set. Ve druhém vede 23:20. Pak však bere zápas do vlastních rukou. Projevuje se nedostatek Lemonů a odevzdává vyhraný zápas do rukou Kády.

Křídlo vs Perun
Bez zpravodaje. Vyhrálo Křidlo 2:0

Malina vs Marek (Ála)
Bez zpravodaje. Vyčpělý Malina podléhá v tiebreaku 15:8.

Semifinále:
Lůďa vs Marek (Ája)
MCMeloun pokračuje ve své krasojízdě. 90 procent útoků skládá prstama. Jeho kvalita přijmů, útoků i keců je stále na vysoké úrovni. Marek si s tím nedokáže poradit. Prohrává 2:0

Káda vs Křídlo
Káda vystupňoval formu a poměrně snadno přehrává chybujícího soupeře, který vypadá jako by mu došly síly. Ale i jeho statečný a bojovný výkon byl oceněn mohutným potleskem.

O třetí flek:
Křídlo vs Marek (Ála).
Křídlo s Peťou Jandačem a Jiříkem seberali zbtyky sil a dotáhli Honzu Kašpara na třetí flek. Honza Kašpar potvrdil pravidlo, že buď je na bedně nebo na lodičkách J.

Finále:
Lůďa vs. Káda
Lůďu potkala nepříjemná věc, MCMeloun vystřízlivěl a začal hrát hovno. Přesto Lůďa bojoval, ale Káda si svůj drobný náskok s přehledem uhlídal. A pak ve vítězné euforii převzal pohár pro vítěze.

Závod lodičkářů:
Samozřejmě, že na poslední manšaft v každé skupině, čekal vyhecovaný souboj na lodích. Čtyři lidé v jedné kánoi a dvakrát kolem bojky s předávkou pádel. Stáli proti sobě zkušení lodičkáři (Rohlík, Alena, David atd.), ale i nováčci (Ferda). Po úvodních strkanicích (zde se nabízí pro příští ročník změna pravidel a tj, jejich rozšíření o zákazu cvakat lodě u břehu) se dostal do úniku Rohlík a klidným výkonem si dojel pro cennou trofej.

Po večerním překvapení u okénka (hlavně pro Bóru a Alenu), že Perun za čtyři dny snědl více zmrzlin, než Medvíd vypil plzní za celý týden, jsme se odebrali na starou na závěrečný ples. Bohužel ples musela táhnout jen jedna kytara, protože kytaristi s kytarami  jsou dnes vzácné zboží a nebo hrají ve vedlejší hospodě J. Ale i tak děkujeme Bórovi, Davidovi, Sislovi a možná i některým dalším za utáhnutí plesu. A Rohlíkovi bych doporučil návštěvu taneční skoly, až příště vyhraje zase lodičky, aby na sólu pro lodičkáře něco předvedl J.
  
Závěrem
Máme to za sebou a doufejme, že z nabrané fyzičky budeme čerpat po celý rok.

Medvíd

4 komentáře:

  1. Tak dlouhé debly prý vyhrál lodičkář David se zmrzlinářem Perunem...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi povedená aktualita. Old

    OdpovědětVymazat
  3. moooc hezký :)))alena

    OdpovědětVymazat
  4. MC´Meloun by rad dodal, že po roce a půl nicnedělání se výsledek dostavil a byl jsem z těchto dvou dní totálně odrovnaný dalších čtrnáct (což Ivanka hodnotila velmi "pozitivně"). Nicméně si dávám závazek, že už mě u okýnka nikdo takhle neožere...
    PS: pravidla pro lodičkáře změním, ale trochu se bojím, že je budu psát sám pro sebe..

    OdpovědětVymazat