pondělí, listopadu 28, 2016

Duel s Dobi a něco navrch

Dobřichovice - MFF Praha  3:1 (-22,13,19,17)

Tento dvoukolový víkend jsme se přehoupli do druhé poloviny základní části první ligy. Letos to pro nás znamenalo udělat si dvojutkání s Dobřichovicemi a prvním zápas se odehrál na palubě soupeře.

Bohužel den před zápasem si Hynek vyvedl na tréninku výron, čímž otevřel otázku, kdo bude nastupovat na postu univerzála v zápase. Už dlouhodobě se na tento post tlačí Kulich a samozřejmě máme ještě Rácu jakožto 3. účko. 

První set začal s Parkym a Lukášem na smeči, Průche na nahrávce, Tomáš na liberu, Ráca jako náš univerzál a Vláďa s Kulichem na bloku. Bóra na pozici trenéra s Hynkem a Vosičem jako asistenty na nás dohlíželi z lavičky.

Vstup do zápasu se relativně podařil, i přes nevýhody haly jsme dokázali dát slušný servis, Ráca překvapoval lajnou jak nás, tak soupeře a z prvního setu odcházíme vítězně.

Bohužel v dalším setu se soupeř rozehrál a my jsme nevěděli jak ho přijmout. Ke konci setu zkusil Bóra dát toho Kulicha na účko, což vypadalo jako dobrý přislib do dalšího setu. 

Zkoušíme to s Kulichem na uchu, na bloku mě velmi rychle vystřídá Kuba a snažíme se hrát se soupeřem volejbal. Bohužel problémy na příjmu znásobené kvalitním servisem soupeře nás provází až do konce zápasu, který vyhrává tým Dobřichovic. 

MFF Praha - Dobřichovice  3:1 (22,-23,22,22)

V sobotním zápase nás čeká odveta na domácí palubovce, kde doufáme že se nám bude dařit mnohem líp a soupeřovi mnohem hůř. Místo Bóry jde na trenérskou pozici Standa, který nechává Kulicha na účku.

První dva sety hrajeme volejbal proti sobě vyrovnaně, bohužel se do toho ale začal opět motat rozhodčí který i jasné balóny pískal na různé strany, což soupeře dost vytáčelo. Nám se však daří v koncovkách a s jednosetovým náskokem nastupujeme do 4. setu. 

Hraje se dost vyrovnaný a pestrý volejbal, my předvádíme solidní výkon a za stavu 20:14 to vypadá na celkem jasný set, což se asi nelíbilo rozhodčímu, který viděl Lukášovu ostrou jako out, ikdyž Dobřichovice sami řekli že míč byl metr v hřišti a způsobil neskutečnou smršť chyb kterou se standa snaží za stavu 21:20 zastavit. Naštěstí jsme opět zahráli dobrou koncovku a mohli jsme se radovat z vítězství, které bylo následně poctivě oslaveno.

MFF Praha - ČZU Praha B 0:3 (-21,-18,-19)

Naladěni několika výhrami z minulých víkendů jsme se chtěli dostat všichni z 11. místa v tabulce a čekal nás zápas proti mladíkům z ČZU na domácí půdě. Nastoupili jsme v nejsilnější možné zdravé sestavě, soupeř měl již od prvního setu velmi dobrý servis, který jsme i přes výhodu domácího prostředí nedokázali od začátku přihrát. 

Soupeř hrál dobře, naopak u nás nikdo nepředvedl výkon, který bych si pamatoval. A tak zůstáváme po pátečním zápasu pořád na 11. místě.


Honza


Žádné komentáře:

Okomentovat