pondělí, listopadu 28, 2016

Východňári

MFF Praha - Choceň 3:0 (17,24,18)

Zápas jsme hráli i přes státní svátek vzniku Československa a přivítali v domácím prostředí soupeře z Chocně. 

Choceň jsme naposledy potkali v boji o play off v minulé sezóně, který tehdy skončil úspěšně právě pro ně. My jsme však od poslední sezóny díky Průchemu a Vosičovi mírně zvedli věkový průměr a naopak Choceň vsadila na 5 kluků z juniorského Velkého Meziříčí.

Už od prvního setu bylo vidět, že soupeř se trápí a naopak nám se daří skládat i težké bodovky a první set vyhráváme s klidem. 

V druhém setu jsme pokračovali v naší krasojízdě, ale bohužel jsme měli problém se skákajícím Kulichem (kterému byl prostor soupeřova hřiště příliš malý) a po jeho posledním servisu, který letěl mimo těch osmdesát jedna metrů čtverečních se soupeři povedlo dostat do koncovky, kterou naštěstí vyhráváme.

Třetí set už od začátku máme navrch a hlavně díky asi 7 blokům Vládi a Kulicha dotahujeme zápas do vítězného konce.

Jak se od začátku sezóny trápíme na příjmu se dnes musí vyzdvihnout precizní práce i přijímacích hráčů. 

MFF Praha - Nymburk 3:0 (17,18,20) 

V sobotu nás čekali Nymbuřani, po krátké poradě v zasedačce, ze které si pamatuju jen upozornění, že bychom neměli nadávat rozhodčím, posílat je do všelijakých míst a podobně. Já bych to stejně nedělal, protože se na mě přišli podívat rodiče, a oni ještě neví že mluvím sprostě.

Soupeř asi tuto poradu vynechal, a bohužel měl smůlu, že už od prvního setu se to jen hemžilo spornými balóny. Rozhodčí se rozhodl, že bude nějak náhodně vracet, když se upískne (na obě strany) a naprosto náhodně pískal vše od chyb na síti, přes dvojáky či auty. 

Soupeři a fanoušci z Nymburka si to nechtěli nechat líbit a začala karetní válka, díky které jsme začínali druhý set za stavu 2:0. Posádka z Nymburka, která kromě toho že kopala do balónů a řvala sprostá slova chtěla pořád vyhrát a ikdyž set skončil stavem 25:18 pro nás, nebylo lehké udržet soupeře pod sebou, protože předváděl velmi agresivní volejbal. 


V třetím setu už Nymburk vzdal hádky s rozhodčím a snažil se soustředit na hru, což bohužel přišlo dost pozdě, jelikož my jsme byli už 2 sety rozehraní a přehráli jsme je i v posledním setu a mohli jsme dosud nejúspěšnější víkend od začátku sezóny náležitě oslavit.

Tuškin

Žádné komentáře:

Okomentovat