čtvrtek, září 28, 2017

VelMez a Dobi

VelMez – MFF 1:3

Fotka uživatele VŠSK MFF Praha Volejbal Muži "A".
V prvním zápase nové sezony jsme zavítali na půdu nováčka první ligy, kterým je Velké Meziříčí. Dle soupisky jsme věděli, že VelMez disponuje mladými hráči a tak jsme čekali nebojácný výkon na hranici rizika, což se potvrdilo. Do základní sestavy nastoupili Koube, Kulich, Vosa, Parky, Kubíno, Tomíno a na post nahrávače Óňa, protože Průcheho prst okusil tvrdost velmezáckých smečí při rozpinku. První dva sety se rozhodovaly až v koncovkách, kde nám VelMez  vždy pomohl nevynucenou chybou a oba sety jsme vyhráli o dva body. Bohužel pro nás, v průběhu druhého setu si Ondra udělal výron o protihráče, který k nám přešlápl po útoku. Po zbytek zápasu a na pár následujících měsíců tedy dostal permanentku na náhru Průche. Vosu na postu univerzála vystřídal Hýň.  Ve třetím setu se VelMez zlepšil hlavně na servisu a po dlouhé sérii tvrdých podání domácího univerzála se nám už ztrátu nepodařilo dohnat. Čtvrtý set jsme si ale postupně vytvořili náskok několika bodů, který jsme do konce už nepustili. VelMez překvapil svou dobrou hrou a ukázal, že se s ním v první lize musí počítat, o čemž se další den přesvědčil Turnov.

Dobi – MFF 3:1

V první lize již tradičním derby DobiMat jsme chtěli překvapit dlouholetého rivala tím, že necháme našeho největšího matadora Koubeho (kterého už po těch všech sezónách mají načteného J) sedět na lavičce a na jeho místo půjde Hýň. Nepomohlo to, ba naopak. Nedařilo se nám hlavně na příjmu a následně na útoku a první set jsme jasně prohráli. Druhý set už šel Koube na smeč a Hýň na účko. Set to byl pěkný, vyhecovaný, hrála se vyrovnaná koncovka až do stavu 26:25, kdy rozhodčí trochu necitlivě posoudili míč, který výsledně ani moc neviděli. Do třetího setu přenášíme výkon ze setu druhého navíc podpořený lepším servisem, kterým jsme soupeře dokázali zatlačit a snižujeme na 1:2. Poslední set svádíme opět vyrovnanou bitvu až do jeho půlky, kdy se nám přestává dařit, a zápas ztrácíme 1:3.

Tři body z prvních dvou venkovních zápasů nejsou špatné. I když jsme v Dobi sahali po bodu dalším, nutno zmínit, že jsme ve vyrovnaných koncovkách s VelMezem mohli body naopak ztratit.

O víkendu od 30.9. nás čeká trojboj v podobě domácích zápasů s EGE (pátek) a ČZU Praha B (sobota) a venkovního zápasu v Dobřichovicích s reprezentací kadetů (neděle).

Nově máme také facebookovou stránku na adrese:
kde najdete aktuality a pár fotek z našich zápasů.
Parky

Žádné komentáře:

Okomentovat