neděle, listopadu 26, 2017

Dvojzápas s Turnovem

Turnov - MFF 1:3 (-21,14,-20,-23)

V pátek 10. listopadu se volejbalisté MFF vydali odehrát jedenácté kolo první ligy do Turnova. Jelikož MFF bylo v tabulce průběžně na třetím místě a Turnov na místě čtvrtém jednalo se jasně o nejsledovanější zápas tohoto kola. 

Pro mě byl tento dvojzápas speciální v tom, že jsem se zase po roce měl utkat se svým spolubydlícím o to, kdo se stane volejbalovým polobohem strahovského pokoje 407. Týden před tímto dvojzápasem jsem se po nějaké době jel podívat zase domů do Klatov a nenapadlo mě nic lepšího než si neděli zpestřit tím, že si půjdu s taťkou zahrát squash. No nic prostě sem matlák a nebudu to nějak moc popisovat, ale nevzal jsem si ortézy na kotníky (i když mi tatoň říkal, ať si je vezmu a ten o kotnících něco ví, ale neposlech jsem ho, asi špatná výchova, málo mě mlátil), běžel sem pro boast (BOAST je druh squashového úderu, při kterém se míček před odrazem od čelní stěny kurtu odrazí od některé jiné stěny (boční nebo zadní)) a udělal jsem si kotník. Takže na dvojzápas s Turnovem jsem fungoval jenom jako psychologická podpora ze čtverečku a jako parťák na rozcvičování pro Vácu.

Teď k samotnému zápasu. Soupeř nastoupil s posilami z Dukly Liberec a na jejich straně chyběl jenom univerzál Vencovský. My jsme na zápas odjeli v trochu pozměněné sestavě. Na zápas nejel Miko17 a na jeho místo si brousil zuby Váca, který si chtěl odbýt premiéru v této sezóně. Váca byl z možné letošní premiéry při rozsmečování tak přemotivovaný, že přihrál míč několikrát za sebou na soupeřovu stranu a tak David, který byl na tento zápas povolán na místo hlavního kouče rozhodl, že Váca půjde dělat kliky do čtverečku a na místo libera půjde Piškot. Na smeči Koube, Parky, náhra Kupi, U Vosič, blok Kulich a Kubíno. David hned na začátku předvedl mistrovský tah, když Kulicha poslal na post druhého blokaře (asi ten blokař co začíná vzadu, nevim nerozumim tomu) a to soupeře tak zaskočilo, že jsme první set vyhráli. Druhý set jsme prohráli a David se rozhodl provést volejbalovou rošádu a poslal Kulicha místo Vosiče na U. Třetí set jsme dobře přihrávali a Kupi se Zbyňou tam sypali soupeři jedno kvído za druhým. Třetí set vyhráváme a šli jsme do čtvrtého. Z toho si až do stavu 24:23 pro nás nic nepamatuju. Vim, že za tohoto stavu si vzal soupeř time, ale náš tým to nemohlo rozhodit, protože na servis se postavil náš generátor náhodného podání: Kulich a se slovy „Kvůli tomuhle hraju volejbal. '' a poslal na soupeřovu stranu svojí specialitu plachto-skákaný servis, který se od soupeřova přihrávače odrazil někam do stěny. Koho mrzí, že tento památný okamžik neviděl na vlastní oči nemusí zoufat, protože díky audiovizuální technice si ho můžete kdykoliv přehrát na naší facebookové stránce. Po vítězném bodu přímo z podání jsme všichni naběhli na hřiště a začali skákat jak klokani. Podařilo se nám vyhrát za 3 body na palubovce Turnova a přerušili jsme tak jejich šňůru domácí neporazitelnosti. To se asi rok a půl nikomu v první lize nepovedlo. Po zápase jsme po cestě domů doplnili ztracené kalorie v mekáči na Black bridge (jak říkáme my hráči duolinga) a pak jsme se rozutekli buď do barů v centru nebo domů.

Ten kdo chce slyšet něco o zápasu z pohledu soupeře tak si to může poslechnout  pokud klikne na níže uvedený odkaz a posune ho na 2:00 min. 

MFF - Turnov 0:3 (-17, -23, -17)

Nastoupili jsme ve stejné sestavě, jako jsme skončili v Turnově. Smeč Koube a Zbyňa, náhra Kupi, U Kulich, blok Kubíno a Tužkyn, libero Piškot. Hosté z Turnova přijeli do našeho Chrámu ticha bez hostujících hráčů z Dukly, ale zato se na hřišti objevil univerzál Vencovský a na postu libera štírek ze Strahova. Ano ten štírek (170cm, 90 kg) nebyl až zas takový štírek, byl to spíš takový štír   a byl to můj spolubydlící Mára.

Hned od začátku utkání se nám před četnou diváckou kulisou (asi 15 diváků) nedařilo moc přihrávat a nemohli jsme naší hru zpestřit oběhy, kvídy a dalšími námi oblíbenými kombinacemi. Na post univerzála šel místo Kulicha Vosič a místo Kupiho Průche, bohužel ani tato změna nevedla ke změně stavu utkání. Na hřišti si pamatuju i Renéčka, který dostal dvě nahrávky a myslím, že obě složil, takže 100%. Když tak vzpomínám na sobotní utkání vybavuje se mi ještě jeden moment a to Tužkynův útok rychlíkem na soupeřova blokaře. To by nebylo nic neobvyklého až na to, že ten blokař nebyl na hřišti, ale seděl na lavičce. Utkání jsme prohráli 3:0 a ztratily jsme letošní domácí neporazitelnost. Nevadí, poučíme se z chyb a příště to bude lepší☺

Jo a k souboji o volejbalového poloboha strahovského pokoje 407. Bohužel tuto prestižní trofej musí přenechat Márovi, jelikož já jsem ani do jednoho utkání herně nezasáhl a on v pátek nenastoupil a v sobotu si odvezl cenný skalp z Chrámu ticha, vyhrává tedy 1:0. Snad budu moct tuto bilanci otočit ve svůj prospěch třeba nějakým utkáním v play off. 

Díky fíky Hynek Kotníček. 

Žádné komentáře:

Okomentovat