pondělí, prosince 04, 2017

VelMez a Dobi (Honzovo ulejvka a servis)

MFF Praha - Velké Meziříčí (3:0)

Tak jsem prémiově prostříhal tento rok aktualitu a zrovna to vyšlo na pátek ve kterém nás čekal domácí zápas s Velkým Meziříčím, tedy prvním chlapský klub, do kterého jsem chodil.

Abych to trochu vysvětlil, když jsem začal v 18 letech s volejbalem, bohužel jsem nemohl chodit s klukama, protože ti měli tréninky v úterý a ve čtvrtek a to jsem měl angličtinu. Další nabídku mi dal kdysi trenér v Třebíči, abych chodil na páteční tréninky žen. Tam se mi hodně líbilo, ale můj první rozchod a konec kurzů angličtiny mě nakonec dostal do Velmezu, se kterým jsem si užil svoji první a poslední sezónu juniorů.

Teď i trochu k soupeři - je to zasloužený nováček první ligy. Hráli jsme proti sobě první zápas u nich doma a nehráli vůbec špatně. Podle výsledků je volejbal baví, jen neuhrají těch několik důležitých míču v koncovce.

My nastoupili s Kulichem a Kubou na bloku, Ondrou na náhře, Hynčusem a Lukášem na smeči a Vosičem na účku.

Na hřiště se postupně podíval i Průchič a Ráca. Ve všech setech jsme měli pohodlný náskok a bylo vidět, že máme navrch hlavně na bloku.

V druhém setu to už vypadalo dost nepříznivě, kdy ze stavu 13:8 to bylo najednou asi 15:15, ale naštěstí sérii bodů ukončilo jejich účko útokem do půlky saka.

Myslím si že série proher je dostává psychicky a myslím že lépe hráli v našem prvním zápase, tak snad se jim bude dařit.


MFF Praha - Dobřichovice (3:2)

V sobotu k nám přijel první tým Dobřichovic, na který jsme se připravovali jak to jen šlo. Někdo přidal v posilce a zvedl o pár želez víc, někdo dal o gól víc ve fotbale nebo o balkón víc při rozsmečování.
Já si dal o pivo víc v hospodě.

Přípravu před zápasem nevím, přišel jsem pozdě. Začali jsme s  Všechno stejně jako včera, jen s Průchičem na náhře a hlavně na začátku na servisu, což nás dostalo do vedení asi 8:2, několik zákroků na síti napovídalo že to bude velmi nahecovaný zápas z obou stran. V prvním setu jsme na Dobřichovice našli zbraň a vyhráli.

V druhém a třetím jsem tu zbraň nenašli. Lukáš všechno poctivě smečoval, Ráca si přivedl do haly širokou rodinu a kamarády, kteří ho poctivě podporovali, bohužel to nestačilo a prohráli jsme.

Na konci třetího setu ovšem trenér Standa mrknul na mě a já nastoupil a překvapivě dal servis, takže jsem zůstal i do čtvrtého setu, kde se bojovalo o každý bod.

Chtěl bych zde vyzdvihnout sám sebe, kde jsem spornou ulejvkou levou rukou na středu získal hned 2 body, jelikož se Dobřichovičtí rozhádali s rozhodčím natolik, že dostali červenou kartu. Úctyhodně jsme zvládli koncovku, za což bych chtěl vyzdvihnout všechny ostatní.

Čekal nás tiebreak, ve kterém nás opět čekal kvalitní volejbal až do stavu 11:11, kdy bych sám sebe zase vyzdvihnout nechtěl, protože jsem šel na servis a myslím že to letělo nejen mimo hřiště, ale i mimo síť. Naštěstí nás podržel Lukáš, který začal zalejvat a Vosič, který složil poslední balón.

Honza Š.

Žádné komentáře:

Okomentovat